Data groeit exponentieel en veel organisaties zoeken naar manieren om deze data adequaat in te zetten. Iedereen weet dat data ingezet kan worden om nieuwe inzichten te genereren en bedrijfsprocessen te optimaliseren. Maar hoe werkt dit dan?

80% van de wereldwijde data is ongestructureerd. Data is afkomstig van sociale media, foto’s op Facebook (Haystack), muziek op Spotify, of bestandsvormen in onlinesamenwerking diensten, zoals Dropbox en NetFlix. Maar komt ook voort uit allerlei data die bijhoudt wat mensen online doen(Retail), van websitebezoeken tot aan de data die we achterlaten op websites(cookies).

Deze data komt in allerlei vormen, zoals Videofilms, Pdf-bestanden, foto’s, afbeeldingen, audio-bestanden en gps-data maar ook ruwe onderzoekdata afkomstig van research projecten.

Er is sedert enige tijd een technologie ontwikkeld die deze data op een overzichtelijke en bruikbare manier kan beheren en in kan zetten, namelijk cognitieve intelligentie.

Met cognitieve intelligentie krijgt u zicht op uw data.

U heeft een schat aan data echter is deze waarschijnlijk zo uitgebreid dat u geen idee heeft welke waardevolle informatie zich hierin bevindt. Cognitieve intelligentie verbindt alle beschikbare data om deze vervolgens te combineren met alle expertise die u in huis heeft. Kunt u zich dat voorstellen? 100% van uw kennis verbonden door uw data.

Slimme technologie.

Deze bijzondere technologie helpt uw organisatie al haar bedrijfsprocessen nog sneller, beter, efficiënter en winstgevender maken.

Een en ander gebeurt op basis van “machine learning”. Deze kracht (Artificial Intelligence) bestaat uit het feit dat u cognitieve technologie een vaardigheid kunt leren. U kunt het cognitieve technologisch platform één keer een vaardigheid aanleren en deze zal dat vervolgens toepassen waar dat nodig is. Het is onnodig om deze opdracht vaak te herhalen omdat de cognitieve intelligentie deze vaardigheid in zich opneemt.

Modulaire functionaliteiten.

Er zullen voortdurend nieuwe functionaliteiten beschikbaar worden die speciale “vaardigheden” bezitten om uw data slim te maken. Ze worden met een eigen interface geleverd als losse producten en de toepassingen zijn via RESTFUL Api’s te integreren in bestaande oplossingen. Het geheel in een vendor lock vrije opzet.

Door de inzet van Cognitieve platformen moet het opschalen en delen van specialistische kennis in een stroomversnelling raken. ‘Een gemiddeld ziekenhuis heeft maar een klein aantal echte experts die alle informatie over behandeltrajecten in hun hoofd hebben. Het gaat dan vooral om veelvuldig repeterende behandelingen, voor minder voorkomende trajecten is deze groep nog eens veel kleiner. Het cognitieve platform combineert alle aanwezige data die zich bevindt in alle in de Enterprise aanwezige systemen en kennisomgevingen die algemeen beschikbaar zijn en eventueel via Api`s gekoppeld kunnen worden.

De Active Archive oplossing richt zich op het zoeken van data binnen het systeem, opslag op de juiste locaties en maakt dit alles toegankelijk waar dat wordt gevraagd. Een en ander gebeurt op basis van “machine learning”. Het Active Archive platform “spreekt” een uniforme taal (S3). Onderliggend gebruikt het platform alle voorkomende talen zoals bijvoorbeeld sFTP, FTP, CIFS, NFS, REST, HTTPS. Het platform is daarnaast locatie onafhankelijk, en de data is voor de gebruiker overal beschikbaar, (Global Namespace).

Data lakes op basis van Cognitieve storage als grondstof voor (SQL) data bases is een van de meest groeiende toepassingen binnen het vakgebied van data verzamelaars

Organisaties in de zorgsector, overheden en kennisindustrieën zullen zich moeten gaan onderscheiden, met uitstraling, doelmatigheid, kwaliteit en prijs zal er een verschil gemaakt worden. Cognitieve technologie gaat hierbij helpen.

Meer over deze storage vormen kunt u lezen op: https://dutchitchannel.nl/523200/zoekresultaten.html?zoek=harold+koenders&categorie=&dossier=

Door: Harold Koenders, Onafhankelijk Innovative Storage Strategist

Voor vragen kunt u terecht op: HaroldKoenders@outlook.com

+31 657702160